Iniciada ja la temporada de collita d’alvocats. Com ja sabreu, a la Calafa, tenim tres tipus d’alvocats que aviat s’aprèn a distingir-los. Hass, Fuerte i Bacon, per aquest ordre els trobareu a la foto:

Hass, Fuerte i Bacon

Hass, Fuerte i Bacon

 

El Hass és el que quan està madur canvia el seu color verd lluent i passa a ser un poc marronós o rogenc fosc. Fàcil reconèixer quan el podeu degustar!

Els altres dos, Fuerte i Bacon, necessiten inspecció ja que no canvien de color. Només cal que premis i si notes que ja està tou per totes les parts, inclosa la de dalt, no hi ha més a esperar! Si canvien el color és que ja estan madurant massa, afanya’t.

Totes tres classes, per facilitar el transport i perquè sinó ells ja estan bé dalt de l’arbre (s’hi poden passar mesos, comprovat), es cullen quan encara no estan madurs. Així que els alvocats ens fan aprendre una cosa: paciència per ser menjats. Però com tot, la paciència té trucs per ser curada: si apropeu un alvocat a altres fruites com el plàtan, acceleraran els seu procés de maduració. També serveix embolcallar-los amb paper de diari i situar-los dalt de la nevera.

Si pel contrari vols allargar la teva comanda d’alvocats i anar graduant “les dosis” et recomanem que els allunyis de l’escalforeta i els deixis a un lloc fresc com podria ser el balcó o terrassa. La nevera també seria un lloc fresc, però quan els treguis hauràs d’anar en compte ja que els passa com als plàtans: maduren molt ràpid i sovint es fan negres.

Els alvocats s’han fet famosos a casa nostra, ja que som majoritàriament molt fans de les amanides i allà els hi posem. Però sort en tenim d’internet i d’altres cultures que l’afegeixen a diferents tipus de receptes. Nosaltres, amb ajuda i amb internet, hem anat experimentant algunes receptes. Aquí us en deixem alguns exemples que hem provat, trobareu els detalls clicant aquí:

Si voleu conèixer més els nostres alvocats, història, propietats… visiteu un altre apartat de la nostra pàgina clicant aquí.

Salut i bons alvocats!


0 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.