Clementines i melmelada

Les mandarines que cultivem a la Calafa són, majoritàriament, de la varietat Clementina Fina. Tot i que tenim algun mandariner de tipus Nules.

Estem ben orgullosos dels nostres arbres, alguns es poden considerar els més vells del terme d’Alcanar. Van ser plantats a principis del segle XX! La resposta d’aquests arbres a producció ecològica ha significat una millora de l’estat general, tot i la seva avançada edat.

Clementina fina
Clementina fina

La clementina fina és un fruit petit, però molt gustós. Són ben dolcetes!

Durant l’any només adobem amb fem de procedència ecològica. La resta, tot és mèrit els iaio-arbres!

La varietat anomenada nules té un fruit més gran i més abundant, però amb un sabor més dolç i amb poques reminiscències àcides.

 

Les collim per…

La collita es sol realitzar pels mesos de novembre i desembre, que és quan el fruit està madurant. Exactament és quan diem que “trenca el color” i comença a adoptar el color taronja intens que les caracteritza. Si el reg és adient, es poden conservar a l’arbre fins a gener i febrer.

Un cop les tindreu a casa, us les acabareu ràpidament. Però per si a cas:

Per a la conservació de les mandarines, les quals són consumibles tan aviat com es cullen, es recomana evitar la humitat i la calor. Evitant, així accelerar els processos dels fongs naturals de la seva pell.

Us recomanem la nostra melmelada

DSCF6035

Quan trobeu a faltar les mandarines, perquè encara no és temporada, compteu amb la melmelada!

Ni gaire dolça, ni gaire àcida! Apta per a tots els paladars, també als qui no us agrada gaire el dolç. Perquè a part de menjar-la amb torrades per esmorzar, queda molt bona combinada amb ingredients salats. Mireu, mireu!

 

Pa d'espelta amb melmelada de mandarina, salmó, vinagreta i fruita seca
Pa d’espelta amb melmelada de mandarina, salmó, vinagreta i fruita seca
Pa d'espelta amb xoriç, formatge de cabra i melmelada de mandarina
Pa d’espelta amb xoriç, formatge de cabra i melmelada de mandarina
Torrada amb formatge fresc i melmelada
Torrada amb formatge fresc i melmelada
Amaninda amb melmelada de mandarina, reducció de vinagre de mòdena amb melmelada i mel, diferents tipus d'enciams i salmó
Amanida amb melmelada de mandarina, reducció de vinagre de Mòdena amb melmelada i mel, diferents tipus d’enciams i salmó

 

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Terreny de producció ecològica d'alvocats, mandarines i ecoturisme a les Terres de l'Ebre