A la Calafa cultivem concretament de les varietats Hass, Fuerte i Bacon. L’alvocat és un arbre fruiter de tipus tropical, com el nesproner, els quals mostren una bona aclimatació a les nostres terres.

 

 

Hass, Fuerte i Bacon

Hass, Fuerte i Bacon

Us els presentem!

 

Hass és la varietat més apreciada comercialment. És fàcilment distingible per la pell de color morat fosc, amb un relleu granulós. Té la polpa groga i de densitat farinosa. També és la varietat més delicada en quant a fongs, fred i vent.

Els hass són ben gustosos per ells mateixos, una mica de sal i pebre i a gaudir! Si voleu, també ho podeu combinar amb altres ingredients salats.

 

Bacon  El fruit és d’una mida mitjana té la pell llisa i verda, de forma ovoide i la polpa té un color festuc. Quan madura, la pell es manté verda, però s’enfosqueix una mica i la polpa cedeix a la pressió. El seu sabor suau recorda als pinyons. És més resistent a les baixes temperatures.

El més suau al tacte i gust quan està madur. El més aconsellable per combinar amb ingredients dolços. A nosaltres ens encanten els batuts de diferents fruites i amb els nostres alvocats!

 

Fuerte El fruit és similar al bacon, té una mida mitjana i té la pell de color verd. Solen tenir forma de pera. És un creuament entre varietats mexicana i guatemalteca originaria de Puebla, Méxic. La curiositat del seu nom és que va guanyar-se’l després de resistir una dura gelada durant el 1913 a California. Resistent fins a -3 ºC

A l’hora de degustar-lo, combina tant amb dolç com salat!

 

Idees per menjar-vos-els aquí!

 

Quan gaudir-los

La collita s’inicia al novembre-desembre amb la varietat Bacon, la més primerenca, que ja disposa dels primers fruits a punt per madurar. Les altres varietats Fuerte i Hass, encara estan en procés de creixement, i es solen collir al cap d’unes setmanes, sent possible conservar-se’n a l’arbre fins a maig i juny. En general, els alvocats, amb un reg adient, poden mantindre’s a l’arbre mentre estan creixent de pes.

 

Ara que ja els tens a casa, com conservar-los:

La seva maduració fins al punt òptim es realitza sense l’arbre. Això fa que els fruits es cullin verds. La maduració un cop collits fa que passin uns 7 o 10 dies fins que siguin suficientment tous a la pressió, moment en el qual ja es poden consumir. Si es consumeixen verds, no tindran un gust intens, sinó més semblant a aigualit.

Hi han diferents trucs per a accelerar o frenar la maduració: posant-lo al costat de plàtans, o embolcallant-lo en paper de diari dalt de la nevera s’aconsegueix accelerar aquesta maduració. En canvi, si els conservem a la nevera, podrem allargar la seva maduració fins als 10-15 dies.

 

 

 

2 comentaris

mat · 11 octubre 2012 a les 13:56

Hey!…molt be doncs tenieu 3 varietats de alvocats differents!

a veure qual serà el primer a ferse madur..i m’estava preguntant,

quan triga un arlbre de ells a fer-se productiu?

gracies

salut

mat.

    fletxa · 16 octubre 2012 a les 7:16

    Hola Mat,

    Sembla que els primers alvocats madurs seran el Fuerte, son els que han crescut més ràpid. Respecte a la teva pregunta, un alvocat, després de l’empelt, tarda uns cinc anys a treure el primer alvocat i deu a ser productiu com a tal, així per damunt.

    Moltes gràcies per llegir el bloc i salutacions!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.