Diari de treball Maig 2012

Durant aquest mes de maig 2012, la climatologia ha sofert canvis sobtats. Hem passat d’una època temperada a una calor pròpia d’estiu passant per un episodi de pluges intenses i curtes. Tot unit a episodis de vent sobre els 100km/h. Per a fer un anàlisis de les dades meteorològiques recomanem la web del meteocat. És una tendència normal, d’escurçar aquesta època temperada, però tenim la impressió (subjectiva) que a la primavera cada cop plou menys.

Aquest mes s’ha fertilitzat el sol amb fems, de cara a afrontar els propers mesos amb energies per proliferar els brots i flors pol·linitzades. Ho fem de manera que s’enriqueix el sòl i no només els arbres. Això implica que les males herbes també creixeran, però permetrà un desenvolupament lent d’aquest creixement

Estem molt contents de veure la intensa activitat de les abelles aquestes setmanes, ja que ens porta a preveure una bona pol·linització de les flors. Els alvocats ja mostren moltes flors, a l’igual que els clementins i els altres arbres fruiters del tros que fa poc que hem plantat.

En aquesta foto es pot veure un cargol, pujant per l’escorça d’un clementi dels antics, amb fongs.Maig 2012


0 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.