Fotografía de l’alimentació ecològica a les Terres de l’Ebre

El terme sobirania alimentària és relativament recent. Defineix, entre altres, la capacitat de la societat per decidir la seva alimentació. Actualment s’aplica amb que la majoria dels productes d’alimentació ens arriben a través de canals controlats per grans empreses. Amb aquest context, s’entén que la societat hem perdut la sobirania alimentària: en el nostre rebost es poden observar productes que estan produïts per una sola empresa o bé cultivats o produïts d’una forma determinada i única. Per exemple, recuperar aquesta part de la sobirania alimentària consisteix en poder alimentar-nos de productes procedents de l’agricultura ecològica.

Per recuperar aquesta part de la sobirania alimentària, per promoure el desenvolupament territorial, per promoure una alimentació que no impliqui desproporcionats consums d’energia, una part de la societat ha treballat i treballa per oferir una sèrie de canals de provisió de productes d’alimentació alternatives.

Alguns d’aquests canals alternatius són les cooperatives o grups de consum, les agrobotigues i els productors que distribueixen els seus productes directament. N’hi ha d’altres però al nostre entendre són els camins més viables i extesos en el territori de les Terres de l’Ebre.

El nostre treball dintre del projecte La Calafa és arribar a complementar aquesta oferta proporcionant els nostres productes, que podeu veure en aquest bloc.

Alguns dels molts exemples d’iniciatives que ens són properes:

Comencem amb els grups de consum:

La vianda

Continuem amb els productors amb venta directa o online:

Seguim amb les botigues físiques:

Una altra iniciativa són els mercats ecològics:

  • Mercat agrobiològic d’Ulldecona.
  • Periodicitat: Tercer dissabte de cada mes.
  • Horari: De les 10h a les 14h.
  • Lloc: Plaça de l’esglèsia d’Ulldecona
  • Mercat ecològic i artesanal d’Alcanar.
  • Periodicitat: Primer dissabte de cada mes.
  • Horari: De les 10h a les 14.
  • Lloc: Mercat Municipal d’Alcanar

Informació extreta de:

http://www.marianobueno.com, http://www.ecoebre.org i http://www.disevil.com

 


0 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.